kerstfun.punt.nl
Recente Tweets
Kersttips :
Links :
Kerstkransjes maken
 Kerstkransjes Ingredienten:

200 Gram bloem
150 Gram boter
80 Gram basterdsuiker
1 Eetlepel melk
1 Theelepel bakpoeder
Geraspte schil van ¼ citroen
Zout
1 Ei
Grove suiker
Geschaafde amandelen
 
 
Bereiding:

Kneed van de bloem, de boter, de basterdsuiker, de melk, het bakpoeder, de citroenrasp en het zout een soepele bal deeg.Laat deze 1 uur staan. Rol de bal deeg bij gedeelten dun uit en steek er met een glas cirkels van. Leg deze op een beboterd bakblik en steek nu uit het midden, met een vingerhoed of een spuitmond, een rondje uit. Haal dit uit de cirkel, dit kan weer tot koekjes worden gevormd. Bestrijk de kransjes met losgeklopt ei en strooi er wat grove suiker en geschaafde amandelen bovenop. Bak ze gaar en goudbruin. Laat de kransjes even op het bakblik afkoelen tot ze stevig zijn en leg ze dan op een taartrooster om verder koud te worden.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl