kerstfun.punt.nl
Recente Tweets
Kersttips :
Links :
Live vanaf de NoordPool, kerstradio van XmasMelody.com. 24 uur per dag kerstmuziek van klassiek tot pop. klik dus snel op play en raak in de kerststemming !
 
 
Lees meer...   (1 reactie)
 
Een kerstkaart is na 93 jaar toch nog bezorgd. De originele geadreseerde, de Amerikaanse Ethel Martin, is overleden. De kaart werd bij haar schoonzus in het Amerikaanse Oberlin bezorgd.

Op de kaart stond een tekening van een Kerstman en een jong meisje. De kaart werd in 1914 op de bus gedaan en werd zoveel jaren later toch netjes voor de kerstdagen bezorgd. Waar de kaart in de tussentijd is geweest is onduidelijk.

De kaart werd bezorgd in een moderne enveloppe met een nieuwe postzegel. De vrouw die de kaart in ontvangst nam was daar blij mee. De zegel van 1 cent die er origineel op zat voldeed niet meer.

Goede doelen kerstkaarten maken.


Reacties
Haal de kerstsfeer naar kantoor.
 
Om toch een klein beetje gezelligheid op je bureau te krijgen hebben we de USB Christmas Tree. Wie dacht dat alle USB apparatuur al bedacht was, heeft het mis! Plug dit kerstboompje in de USB poort van je pc of laptop en het boompje zal in verschillende kleuren oplichten. De kleuren rood, paars, blauw, groen, geel, roze en oranje staan rustig naast je op je bureau.
 
Reacties
Wie geen zin heeft om een zielig boompje bij een handelaar te halen mag nu van staatsbosbeheer zelf aan de slag.
 
Aanstaande zaterdag stellen de boswachters de bossen rond de pyramide van Austerlitz open voor aspirant-houthakkers. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de boom, met een maximum van 12 euro. Een schep om de boom uit te graven of een bijl dienen zelf meegenomen te worden. De medewerkers van Staatsbosbeheer helpen indien nodig een handje, en zorgen voor warme chocolademelk en worsten.
Reacties
De ‘grootste kerstboom ter wereld’ gaat aanstaande vrijdag weer branden. Vorig jaar kreeg de zendmast van Lopik in het Utrechtse IJsselstein niet genoeg subsidie om de boom te laten branden, maar dit jaar is het wel gelukt om de subsidie bij elkaar te krijgen.
 
Diverse donateurs en sponsors hebben 45.000 euro bij elkaar gekregen, wat gebruikt wordt om de kabels op te hijsen, de lampen op te hangen en de stroomrekening te betalen.
 
Aanstaande vrijdag om 19.30 uur worden de lichtjes aangezet. De lampen zullen drie weken blijven branden. De grootste kerstboom ter wereld is 375 meter hoog en is eigenlijk een zendmast, die nog steeds wordt gebruikt.
 

Reacties

 
De beste kerstman van Duitsland is dit jaar een vrouw. De 25-jarige studente Renate Hammer was zaterdag te sterk voor tientallen mannelijke concurrenten op de Deutsche Weihnachtsmann-Meisterschaft (Duits kerstmankampioenschap) in Celle in Nedersaksen.

 

Tot de disciplines tijdens de kerstmankampioenschappen behoren wedstrijden kinderen troosten, cadeaus inpakken, slee trekken en hoefijzers smeden, evenals een rendier-rodeo.

Lees meer...
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl